ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ: Dilaz Hellas Dilaz Hellas :GREEK ANTHEM

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΙΑ

Φώτο 01: Η Πανδώρα με το πιθάρι της

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Αφού πήρε τη βασιλεία των θεών ο Δίας, κατάλαβε πως έπρεπε να δημιουργήσει και θνητά όντα, πάνω στα οποία θα ασκούσε τη βασιλεία του.
Έπλασε τους ανθρώπους, τα πουλιά και τα φυτά και πρόσταξε τον Προμηθέα και τον Επιμηθέα να δώσουν στο καθένα δυνάμεις όπως αρμόζει.
Διέταξε και τον Ήφαιστο να φτιάξει με χώμα και νερό την Πανδώρα, στην οποία χάρισε ένα πιθάρι και την έστειλε να ζήσει μαζί με τους ανθρώπους. Μέσα στο πιθάρι είχε κλείσει όλες οι συμφορές, καλές και κακές που μπορούσαν να πλήξουν τους ανθρώπους. Η Πανδώρα που δεν το ήξερε, το άνοιξε και τότε χύθηκαν έξω όλες οι συμφορές, που κατατρέχουν τους ανθρώπους, εκτός από μία, την ελπίδα που έμεινε τελευταία!

~ * ~ * ~ * ~

Φώτο 02: Ο Προμηθέας

Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Όταν οι άνθρωποι έγιναν πολύ κακοί, ο Δίας αποφάσισε να τους τιμωρήσει δημιουργώντας κατακλυσμό. Ο Προμηθέας έμαθε τι θα έκανε και ειδοποίησε το γιό του Δευκαλίω για να φτιάξει μια κιβωτό για να σωθεί.
Όταν άρχισε η βροχή, ο Δευκαλίωνας και η γυναίκα του Πύρρα μπήκαν στην κιβωτό. Μετά από εννέα μέρες σταμάτησαν οι βροχές και τραβήχτηκαν τα νερά. Η κιβωτός είχε καθίσει στις κορυφές του Παρνασσού. Όταν ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα βγήκαν έξω έκαναν θυσία στο Δία για να τον εξευμενίσουν. Ο θεός δέχτηκε την προσφορά τους και τους προέτρεψε να του ζητήσουν μια χάρη.
Εκείνοι του ζήτησαν να φτιάξει ανθρώπους για να έχουν συντροφιά. Τότε τους πρόσταξε να σκεπάσουν το πρόσωπό τους, να προχωρούν, να παίρνουν λιθάρια από τη γη και να τα ρίχνουν πίσω τους. Όπου έπεφταν τα λιθάρια γίνονταν άνθρωποι.
Έτσι δημιουργήθηκε ένας νέος λαός.


©+® Dilaz 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: